Intervenția psihologică online

Psihoterapia online este din ce în ce mai folosită deoarece este foarte accesibilă. Te poți conecta oricând și de oriunde, cu orice device: telefon, tabletă, calculator.

Există deja studii care atestă că psihoterapia online este la fel de eficientă ca și psihoterapia tradițională, „față în față”.

Principalele avantaje ale psihoterapiei on-line sunt acelea că poți beneficia de terapie din confortul casei tale, îți poți alege psihoterapeutul dorit la orice distanță s-ar afla și câștigi timpul pe care l-ai petrece pe drum, în aglomerația din trafic. Psihoterapeutul are aceleași obligații de păstrare a confidențialității și de asigurare a calității actului terapeutic.

Pentru psihoterapia online ai nevoie de o conexiune la internet de mare viteză și de o aplicație pentru videoconferințe. În caz de necesitate, ședințele se pot desfășura folosind aplicația Whatsapp, cu ajutorul telefonului mobil.

Un aspect important este să alegi pentru ședința de psihoterapie on-line o încăpere unde să fie liniște și să nu fii deranjat.

Ca și în cazul ședințelor de la cabinet, este esențial ca ședințele online să aibă loc în ziua și la ora stabilită săptămânal. Respectarea programului de terapie este unul din factorii care contribuie la reușita lui.

Programează-te acum!